måndag 6 september 2010

Recept: Blåbärssylt

Många husmorspoäng, men relativt liten arbetsinsats med köpta blåbär... Husligast är förstås att plocka bären själv, men det är svårt med ena handen upptagen.
Sonen som nyss lärt sig skriva hjälpte gärna till med etiketterna!





Ingredienser:
2 liter blåbär (rensa hjälpligt för att få bort skräp och skölj bären i ett durkslag )
1 kg syltsocker

Gör så här:
Blanda samman bären och sockret i en stor gryta, och värm under omrörning så att sockret smälter utan att brännas. Låt koka upp, och koka ca 5 minuter för lagom fast sylt.
Låt svalna innan du häller upp sylten på rena burkar med hjälp av en liten såsslev. Skruva på locken ordentligt, och ställ svalt (exempelvis på balkongen).
Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar: