måndag 26 juli 2010

Recept för enhänta: Sommarkyckling med bulgursallad

Kycklingfiléer på grillen och en snabb bulgursallad med frisk yoghurtsås - somrigare än så här blir det inte! Är du ensam hemma med barnen kan grillen vara svår att hantera samtidigt som man ska hålla undan nyfikna fingar, välj stekpannan istället i så fall!




Ingredienser:

ca 750 g kycklingfilé, färsk eller tinad (brukar räcka med tre filéer till vår familj)
örtkryddor, tex rosmarin och timjan
ca 4 dl hel bulgur
1 gurka
8 cocktailtomater
2 dl kalamata-oliver
ca 2,5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk sweet chili-sås
olivolja
citronsaft efter smak

Gör så här:

Klappa in lite olivolja och repade färska kryddor (alternativt smulade torkade) på kycklingfiléerna, och grilla dem ca 5-6 minuter på varje sida. Om man vill kan man skära filéerna i mindre bitar och trä upp på spett. Detta kan eventuellt kräva en extra hand till hjälp, men spett brukar vara uppskattat hos barnen - både när det gäller att äta och att hjälpa till med att tilllaga!
Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva eller hacka gurkan i en matberedare. Dela tomaterna i halvor med en kniv. Blanda ihop gurkan, tomaterna och den varma bulguren. Ringla över lite olivolja och pressa en gnutta citronsaft över. Toppa med oliverna.
Rör ihop yoghurten med sweet chilisås, och droppa över lite citronsaft. Ringla sedan i ca en matsked olivolja och rör om.
Klart att severa!

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar