Ingredienser:
ca 750 g kycklingfilé, färsk eller tinad (brukar räcka med tre filéer till vår familj)
örtkryddor, tex rosmarin och timjan
ca 4 dl hel bulgur
1 gurka
8 cocktailtomater
2 dl kalamata-oliver
ca 2,5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk sweet chili-sås
olivolja
citronsaft efter smak
Gör så här:
Klappa in lite olivolja och repade färska kryddor (alternativt smulade torkade) på kycklingfiléerna, och grilla dem ca 5-6 minuter på varje sida. Om man vill kan man skära filéerna i mindre bitar och trä upp på spett. Detta kan eventuellt kräva en extra hand till hjälp, men spett brukar vara uppskattat hos barnen - både när det gäller att äta och att hjälpa till med att tilllaga!
Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva eller hacka gurkan i en matberedare. Dela tomaterna i halvor med en kniv. Blanda ihop gurkan, tomaterna och den varma bulguren. Ringla över lite olivolja och pressa en gnutta citronsaft över. Toppa med oliverna.
Rör ihop yoghurten med sweet chilisås, och droppa över lite citronsaft. Ringla sedan i ca en matsked olivolja och rör om.
Klart att severa!
Läs även andra bloggares åsikter om barn mat recept enhänta mamma småbarn enkel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar