söndag 28 februari 2010

Recept för enhänta: Fredriks fajitas

Makens recept på perfekt lunchmat, eller som snabbfixad middag efter dagis. Med lite övning fixar du den lätt med ena handen. Har du hjälp av fler händer fixar du såklart egna tortillabröd som du steker i stekpannan tills de blir gyllenbruna;-)




Ingredienser:
400 gram köttfärs
1 paket passerade tomater (eller konservburk med ringöppning)
1 klyfta vitlök
2 dl riven ost (förbered genom att ha färdigriven ost i frysen)
6 tortilla-bröd

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Fräs köttfärsen i lite matfett i en stekpanna. Klipp upp tomatpaketet och häll innehållet i stekpannan, blanda med den brynta färsen. Krossa vitlöksklyftan med bredsidan av en stor kniv. Hacka därefter löken ytterligare lite grann, och peta bort de skaldelar som lossnar. Blir det lite skal kvar gör det ingenting. Tillsätt vitlöken till köttfärsröran och blanda väl. Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter på svag värme.
Riv under tiden osten på liggande rivjärn över en bunke eller ta fram färdigriven ost från frysen (behöver inte tinas).
Klicka ut köttfärsröran på tortillabröden, toppa med ungefär hälften av den rivna osten, och rulla sedan ihop bröden. Linda aluminiumfolie runt ena halvan av varje rulle, och lägg sedan rullarna tätt intill varandra i en ugnsfast form. Strö resten av osten över, och grädda i ca 10 minuter tills osten har fått färg.
Låt svalna något före servering, så att den folieklädda änden av varje rulle går att använda som handtag. Servera gärna med majskolv, som går att tillaga på tio minuter i mikron.
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar