onsdag 20 januari 2010

Recept för enhänta: Fredriks Riddarkyckling

Den här rätten kan du både laga och äta med en hand. Gott är det också, och kul att äta även för små matvägrare. På bilden med klyftpotatis. Svårt att fixa med ena handen, men i en matberedare kan man istället skiva potatis tunt och steka den i stekpanna.


Ingredienser:
1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår
Teriyakisås efter smak
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk flytande honung
bulgur (eller annat tillbehör)
1 tärning hönsbuljong
1 purjolök

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den färska eller tinade kycklingen i en ugnsfast form och pensla varje bit med Teriyakisås runt om. Ställ in formen i ugnen, och låt steka i ca 20 min. tills köttsaften är klar och genomskinlig.
Koka under tiden bulgur i en kastrull enligt anvisningarna på paketet, men tillsätt en buljongtärning i vattnet. Skölj och ansa purjolöken, och skiva den i en matberedare. Blanda ner löken i bulguren.
Blanda yoghurten med honung och ev. salt och vitpeppar till en dipsås.
Ta ut kycklingen och låt svalna något. Linda sedan skaften på varje kycklingben med en bit papper för att göra ett bra "handtag". Servera tillsammans med bulgursalladen och yohurtdippen.

För tvåhänta:
Har du en extra hand över eller tid att förbereda kan du även blanda ner bitar av apelsin eller avokado i bilgursalladen.
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar