måndag 22 mars 2010

Recept för enhänta: Snabba fiskgrytan

Min egen mammas bästa vardags-räddare, här i en ännu enklare version som går att både tillaga och äta med en hand.







Ingredienser:
400 g sej, torsk eller annan vit fast fisk (färsk eller tinad)
1 purjolök
1 tärning fiskbuljong
1 burk hela skalade tomater (välj en burk med ringöppning)
vatten
olja
salt & peppar

Gör så här:
Skär fisken i stora bitar, ca 5 cm breda. Strimla purjolöken i en matberedare. Värm oljan i en vid kastrull med tjock botten, och lägg i purjostrimlorna. Rör om ordentligt, så att inte löken blir bränd. Låt fräsa någon minut, och lägg sedan i fisken och häll tomaterna ovanpå. Fyll den tomma burken med vatten, och häll i kastrullen. Smula i buljongtärningen (fiskbuljong smular lätt sönder) och rör om.
Låt puttra under lock ca 15 minuter.
Servera med potatis, bulgur eller ris.
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar