Min egen mammas bästa vardags-räddare, här i en ännu enklare version som går att både tillaga och äta med en hand.
Ingredienser:
400 g sej, torsk eller annan vit fast fisk (färsk eller tinad)
1 purjolök
1 tärning fiskbuljong
1 burk hela skalade tomater (välj en burk med ringöppning)
vatten
olja
salt & peppar
Gör så här:
Skär fisken i stora bitar, ca 5 cm breda. Strimla purjolöken i en matberedare. Värm oljan i en vid kastrull med tjock botten, och lägg i purjostrimlorna. Rör om ordentligt, så att inte löken blir bränd. Låt fräsa någon minut, och lägg sedan i fisken och häll tomaterna ovanpå. Fyll den tomma burken med vatten, och häll i kastrullen. Smula i buljongtärningen (fiskbuljong smular lätt sönder) och rör om.
Låt puttra under lock ca 15 minuter.
Servera med potatis, bulgur eller ris.
Läs även andra bloggares åsikter om barn mat recept enhänta mamma småbarn enkel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar