torsdag 7 januari 2010

Matlagning för enhänta 1

Bra att ha hemma

  • Sax – att klippa exempelvis kryddor, bacon och pizza med, och för att öppna förpackningar
  • Wettex-trasor – använd fuktade som glidskydd under exempelvis vispskålar och burkar som ska öppnas.
  • Stavmixer – att mixa soppor, såser och smoothies med. Går även att använda till att hacka exempelvis lök och kryddor.
  • Lökhackare – enkelt hjälpmedel som underlättar mycket.
  • Matberedare – att riva, hacka och strimla grönsaker med, samt för att blanda olika ingredienser med varandra.
  • Skruvlocksöppnare – monteras exempelvis på undersidan av kökets överskåp.
  • Konservöppnare på väggen – välj den klassiska modellen där burken går att klämma fast och du bara behöver ena handen till att dra runt veven. Välj konservburkar med ringöppning eller ännu hellre pappersförpackningar när detta finns.
  • Grillvante – lättare att hantera än grytlappar och minimerar risken att bränna sig på ovansidan av handen.
  • Liten vass kniv – gärna en med utfällbart blad som är avsedd för att öppna kartonger. Lätt att hålla i ena handen, och bladet går att dra in när det inte används.
  • Ströare för exempelvis socker, salt och mjöl för att enklare krydda och reda såser och soppor.


Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar